Vlees roken (2016)
Zaterdag 11 juni 2016 hebben de verkenners gerookt.
Geen paniek, ze rookten vlees, geen sigaretten 😉
Als je de teksten van de foto’s onder elkaar zet, heb je een leuk verslagje van de opkomst. De foto’s staan vanzelfsprekend in het fotoalbum.
- De verkenners gaan vandaag roken (niet schrikken, we bedoelen geen sigaretten).
- Om vlees goed te kunnen roken heb je houtsnippers nodig.
- Nog even doorwerken jongens!
- Het vuur wordt vast opgestookt.
- Ook het andere vuur brandt al aardig.
- In de keuken worden ondertussen de aardappeltjes gesneden.
- De rookton staat op het vuur.
- Met het deksel er op blijft de rook mooi binnen.
- Moeilijk te zien door die rook …
- … maar de beenham begint al een kleurtje te krijgen.
- Heerlijk op een broodje, met mosterdsaus.
- Smullen!
- Ook de spareribs beginnen te garen, al gaat het niet zo snel als in de ton.
- Maar uiteindelijk smaken ook die érg goed.
- Met de gekruide aardappeltjes is de maaltijd compleet.
Wij zijn erg sociaal!